Pappardelle citroen en doperwten
Ingrediënten
Instructions
-
Kook de pappardelle in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Om de pancetta te bakken, leg je stukjes in een hete koekenpan met een beetje olijfolie. Bak op hoog vuur tot de stukjes krokant zijn en leg apart op een stuk keukenpapier om het vet op te vangen.
-
Voeg in de laatste 3 minuten van het koken van de pappardelle de doperwten toe. Giet de pasta en doperwten af en spoel ze af met koud water. Zet even opzij.
-
Smelt wat boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, zout en peper toe.
-
Schenk de soja room in de koekenpan en vervolgens de geraspte parmezaanse kaas.
-
Klop tot een glad en romig geheel. Zet het vuur laag en laat ongeveer 5 minuten indikken, af en toe roeren.
-
Voeg citroensap en rasp toe.
-
Meng de pappardelle, erwten, pancetta en gehakte peterselie.
Serveer met nog wat geraspte parmezaanse kaas!