Papperdelle runderstoof
Ingrediënten
Instructions
-
Bereid de BBQ voor en verwarm tot 220 graden.
-
Snijd intussen de runderlappen in blokjes en bestrooi ze flink met peper en zout.
-
Snij de knoflook en ui. Vervolgens de wortels en selderij in stukjes.
-
Voeg boter aan de stoofpan toe en braad het vlees rondom aan.
-
Roer de bloem door het vlees en laat circa 3 minuten garen. Schep het vlees af en toe even om.
-
Voeg de ui, knoflook en de mosterd toe, blus het vlees af met het bier, azijn en de runderbouillon.
-
Daarna voeg de wortel en selderij toe. Tot slot de laurierblaadjes, kruidnagels en kruiden. Om de kruidnagels niet "kwijt" te raken, kun je deze in de laurierblaadjes steken.
-
Sluit de deksel van de stoofpan en laat de temperatuur van de BBQ dalen naar 130 graden. Laat de stoofpot ca. 2,5 uur zachtjes pruttelen.
-
Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook. Kook de verse pappardelle circa 4 minuten en giet daarna af.
-
Serveer de stoofpot met pappardelle. Enjoy!