Een runderstoof smaakt nog lekkerder als je die op de BBQ maakt. De combinatie met papperdelle maakt dit een geweldig lekker gerecht.
Naar recept print
0 Maak favoriet

Papperdelle runderstoof

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Bereid de BBQ voor en verwarm tot 220 graden. 

  2. Snijd intussen de runderlappen in blokjes en bestrooi ze flink met peper en zout. 

  3. Snij de knoflook en ui. Vervolgens de wortels en selderij in stukjes. 

  4. Voeg boter aan de stoofpan toe en braad het vlees rondom aan. 

  5. Roer de bloem door het vlees en laat circa 3 minuten garen. Schep het vlees af en toe even om.

  6. Voeg de ui, knoflook en de mosterd toe, blus het vlees af met het bier, azijn en de runderbouillon.

  7. Daarna voeg de wortel en selderij toe. Tot slot de laurierblaadjes, kruidnagels en kruiden. Om de kruidnagels niet "kwijt" te raken, kun je deze in de laurierblaadjes steken.  

  8. Sluit de deksel van de stoofpan en laat de temperatuur van de BBQ dalen naar 130 graden. Laat de stoofpot ca. 2,5 uur zachtjes pruttelen.

  9. Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook. Kook de verse pappardelle circa 4 minuten en giet daarna af. 

  10. Serveer de stoofpot met pappardelle. Enjoy!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *