Paris-Brest
Ingrediënten
Instructions
-
Op basis van het recept banketbakkersroom, zie link https://www.foodbycris.nl/recepten1/banketbakkersroom/, voeg daar de hazelnoten pasta aan toe. Meng alles goed door met een spatel.
-
Zet de room in de koelkast tot gebruik.
-
Giet in een steelpannetje de melk en het water.
-
Voeg de in kleine blokjes gesneden suiker, zout en boter toe.
-
Breng het geheel aan de kook: het mengsel moet rijzen tot minstens de helft van de pan.
-
Haal de steelpan van het vuur en voeg de bloem in één keer toe en meng. Je creëert een soort van pasta.
-
Schep de pasta in een mengkom.
-
Breek de eieren in een kom en klop ze los met een vork.
-
Voeg de ei geleidelijk toe aan het beslag en meng met een garde tot je een glad beslag krijgt.
-
Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Teken een cirkel van circa 15 cm op het bakpapier.
-
Doe het beslag in een spuitzak met de 12mm ronde spuitmond.
-
Spuit een iets dikkere ring op de lijn en druk voorzichtig het beslag plat, zodat je nog een laag beslag op spuit waardoor een krans maak.
-
Bestrijk met een beetje ei en strooi er amandel schaafsel erover.
-
Bak en verlaag onmiddellijk de temperatuur tot 180 graden en bak af in 30 tot 35 minuten.
-
Haal dan uit de oven en laat volledig afkoelen.
-
Ga verder met de bereiding van de pralinéroom. Schep de room in de mengkom van de keukenmachine met een ronde garde.
-
Voer de snelheid om de room luchtig op te kloppen. Klop het glad en neem zo min mogelijk klontjes.
-
Voeg de zachte boter geleidelijk toe door te kloppen op maximale snelheid.
-
Schep de room in een spuitzak met een gekartelde spuitmond en snij de krans horizontaal voorzichtig door midden (je hebt dan een bodem en een deksel).
-
Spuit de room met een ronde beweging in de krans. Sluit af met de deksel. Bestrooi met poedersuiker als garnering.