Dit dessert is een ware klassieker uit de Franse patisserie en ontzettend leuk om te maken. De basis is soesjesdeeg en wordt gevuld met een pralinéroom. Hoe zalig is dit?
Naar recept print
0 Maak favoriet

Paris-Brest

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Porties: 10

Ingrediënten

Instructions

  1. Op basis van het recept banketbakkersroom, zie link https://www.foodbycris.nl/recepten1/banketbakkersroom/, voeg daar de hazelnoten pasta aan toe. Meng alles goed door met een spatel. 

  2. Zet de room in de koelkast tot gebruik. 

  3. Giet in een steelpannetje de melk en het water.

  4. Voeg de in kleine blokjes gesneden suiker, zout en boter toe. 

  5. Breng het geheel aan de kook: het mengsel moet rijzen tot minstens de helft van de pan.

  6. Haal de steelpan van het vuur en voeg de bloem in één keer toe en meng. Je creëert een soort van pasta. 

  7. Schep de pasta in een mengkom.

  8. Breek de eieren in een kom en klop ze los met een vork.

  9. Voeg de ei geleidelijk toe aan het beslag en meng met een garde tot je een glad beslag krijgt.

  10. Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  11. Teken een cirkel van circa 15 cm op het bakpapier. 

  12. Doe het beslag in een spuitzak met de 12mm ronde spuitmond. 

  13. Spuit een iets dikkere ring op de lijn en druk voorzichtig het beslag plat, zodat je nog een laag beslag op spuit waardoor een krans maak. 

  14. Bestrijk met een beetje ei en strooi er amandel schaafsel erover.

  15. Bak en verlaag onmiddellijk de temperatuur tot 180 graden en bak af in 30 tot 35 minuten.

  16. Haal dan uit de oven en laat volledig afkoelen. 

  17. Ga verder met de bereiding van de pralinéroom. Schep de room in de mengkom van de keukenmachine met een ronde garde. 

  18. Voer de snelheid om de room luchtig op te kloppen. Klop het glad en neem zo min mogelijk klontjes.

  19. Voeg de zachte boter geleidelijk toe door te kloppen op maximale snelheid. 

  20. Schep de room in een spuitzak met een gekartelde spuitmond en snij de krans horizontaal voorzichtig door midden (je hebt dan een bodem en een deksel). 

  21. Spuit de room met een ronde beweging in de krans. Sluit af met de deksel. Bestrooi met poedersuiker als garnering. 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *