Naar recept print
0 Maak favoriet

Pastei kippendij en paddenstoelen   

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

 1. Verwarm de oven op 200 graden. 

  Snij de paddenstoelen in plakjes en de prei in ringen. Snij de ui en knoflook fijn. Tot slot de kippendij in blokjes.

  Bak op hoog vuur de paddenstoelen goudbruin. Fruit in een koekenpan met scheutje olijfolie de ui en knoflook aan, voeg dan de prei en kip hieraan toe en bak dit op hoog vuur circa 10 minuten. 

  Voeg dan tijm, komijnzaad, witte wijn en blokje bouillon aan het mengsel en laat circa 15 minuten op hoog vuur inkoken. Goed inkoken anders wordt de pastei erg zompig. Voeg daarna de bloem toe zodat de vulling dikker wordt. Lukt dit niet, voeg dan beetje extra bloem toe.  

  Proef op smaak en voeg eventueel peper en zout toe.  

  Vet een quichevorm met losse bodem in en bekleed de vorm met eén rol bladerdeeg. Druk het deeg tegen de opstaande randen. Wat je hiervan aan deeg over hou leg je even weg. Schep de vulling in de vorm.  

  De 2e rol bladerdeel rol je uit en snij je een cirkel uit. Je kunt hiervoor zelfde formaat bord als de vorm gebruiken. Leg dit deel van het deeg op het mengsel als een soort deksel en druk voorzichtig aan. 

  Klutst eén ei en bestrijk de bovenkant in. Breng eventueel leuke patronen aan met restant deeg. Tot slot bak de pastei af in circa  30 minuten. 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *