Pavlova stoofperen
Ingrediënten
Instructions
-
Verwarm de oven voor op 130 graden heteluchtoven en bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Voeg voor de meringue de eiwitten toe aan een kom en klop tot zich zachte pieken beginnen te vormen. Voeg dan langzaam de suiker toe, zodat de kristallen smelten. Zodra je alle suiker hebt gebruikt en je stijve pieken hebt, voeg je de azijn, maizena en vanille toe en klop nog een laatste keer goed door.
-
Lepel de meringue in grote hopen op het bakpapier, zo netjes of grof als je wilt.
-
Bak 1 uur in de oven. Zet de oven uit en laat de meringue erin tot de oven helemaal koud is.
-
Mix de slagroom samen met de poedersuiker stijf.
-
Doe in een andere kom de mascarpone en mix deze ook even door, zodat de mascarpone minder stijf is.
-
Voeg de slagroom toe aan de mascarpone en mix op middelhoge stand tot je een romig geheel hebt. Voeg een schepje vanillepoeder aan toe.
-
Schep en decoreer het mengsel op de meringue.
-
Snij de stoofpeertjes in kleine stukjes en verdeel over de pavlova. Maak het af met verse blaadjes munt.