Perziken taart met honing en vanille
Ingrediënten
Instructions
-
Meng voor het deeg de bloem, suiker en zout in een grote kom. Wrijf de boter met je vingertoppen in het bloem mengsel tot een kruimelige massa. Voeg azijn en het water toe. Kneed tot een samenhangend deeg en maak er 2 delen van, apart verpakt in plastic folie. Leg 30 minuten in de koelkast.
Rol één van de plakken licht met bloem tussen 2 vellen bakpapier tot een dikte van 4 mm en bekleed een quichevorm van 18 cm mee. Snij overhangend deeg weg en zet de vorm voor 30 minuten in koelkast.
Bekleed een bakplaat of een dienblad met bakpapier, rol de andere deel deeg tot een dikte van 3 mm en snijd circa 1,5 cm breed repen. Draai de repen tot spiralen en leg op de bakplaat. Zet even weg in de koelkast.
Verwarm de oven op 180 graden (onder-boven stand). Meng de perzik, honing, suiker en vanille extract in een kom. Verdeel de amandelmeel over de bodem van de vorm en verdeel het perziken mengsel er op. Leg de spiralen deeg vanuit het midden van de taart. Plak de uiteinden beetje aan elkaar en rol door totdat de bovenkant dicht ligt. Bestrijk het deeg met ei en strooi hier de rietsuiker op. Bak af in 45-50 minuten en tot slot 50 minuten rusten in de vorm.