Picanha met kruidenkorst op basis van o.a. verse kruiden zoals rozemarijn, basilicum, salie en oregano.
Naar recept print
0 Maak favoriet

Picanha met kruidenkorst

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Ingrediënten

Instructions

  1. Snij de vetkap naar ongeveer een gelijke dikte, snij vervolgens het vlees in een ruitjes motief.

  2. Bestrooi het vlees flink zout en peper, smeer de mosterd op de ingesneden vet kant. 

  3. Snij de verse kruiden fijn en meng alles door elkaar. Verdeel dit over de mosterd en druk dit aan. 

  4. Bereid een BBQ voor met een indirecte temperatuur van ongeveer 150 graden. 

  5. Plaats de picanha op het rooster en plaats de thermometer in het vlees. 

  6. Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 45 graden. Als dit heeft bereikt, haal dan even kort het vlees van de BBQ.  

  7. Maak vervolgens de BBQ gereed voor direct grillen op een temperatuur van circa 200 graden.

  8. Leg de picanha weer op de BBQ direct boven de hete kolen en keer af en toe om. 

  9. Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van circa 52 graden. 

     

  10. Haal de picanha van de BBQ en laat het 10 -15 minuten rusten voordat je het aansnijdt.

  11. Snij het vervolgens haaks op de draad in mooie plakken en serveer met lekkere gegrilde groentes. 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *