Picanha met kruidenkorst
Ingrediënten
Instructions
-
Snij de vetkap naar ongeveer een gelijke dikte, snij vervolgens het vlees in een ruitjes motief.
-
Bestrooi het vlees flink zout en peper, smeer de mosterd op de ingesneden vet kant.
-
Snij de verse kruiden fijn en meng alles door elkaar. Verdeel dit over de mosterd en druk dit aan.
-
Bereid een BBQ voor met een indirecte temperatuur van ongeveer 150 graden.
-
Plaats de picanha op het rooster en plaats de thermometer in het vlees.
-
Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 45 graden. Als dit heeft bereikt, haal dan even kort het vlees van de BBQ.
-
Maak vervolgens de BBQ gereed voor direct grillen op een temperatuur van circa 200 graden.
-
Leg de picanha weer op de BBQ direct boven de hete kolen en keer af en toe om.
-
Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van circa 52 graden.
-
Haal de picanha van de BBQ en laat het 10 -15 minuten rusten voordat je het aansnijdt.
-
Snij het vervolgens haaks op de draad in mooie plakken en serveer met lekkere gegrilde groentes.