Pizza zelf maken is het leukste wat er is en bovendien het allerlekkerst! Inmiddels al vele deegrecepten geprobeerd, maar dit is de beste! Gelet, recept is op basis van 2 personen.
Naar recept print
0 Maak favoriet

Pizza prosciutto en spianata romana

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Porties: 2

Ingrediënten

Instructions

  1. Ga aan de slag met het pizzadeeg. Voor het beste resultaat laat het deeg 6 uur rijzen. 

  2. Los het zout op in het water.

  3. Doe het zoute water in een mengkom en voeg ongeveer 10% van de bloem toe. Meng in een keukenmachine met deeghaak tot de bloem is opgelost.

  4. Voeg nu de gist toe en de rest van de bloem en meng alles goed.

  5. Kneed circa 10 minuten tot je een mooi soepel en samenhangend deeg hebt.

  6. Laat je deeg 1 tot 2 uur in zijn geheel rijzen op kamertemperatuur. 

  7. Maak vervolgens bolletjes van je deeg: circa 220 gram per bolletje. 

  8. Leg de bolletjes op een bakplaat, dek af en daarna opnieuw rijzen. 

  9. Als de volledige rijstijd erop zit dan kan je pizza’s gaan maken. Bereidt de BBQ voor met een indirecte zone. 

  10. Zorg ervoor dat de BBQ goed heet is (250 graden). Leg de pizzasteen op de BBQ zodat deze goed heet wordt. 

  11. Nu kun je beginnen met de pizzabodem maken. Bestuif je werkblad met bloem en leg 1 bol deeg erop. 

  12. Druk met je vingers vanuit het midden naar buiten, herhaal dit en vorm de bodem naar de gewenste grootte. 

  13. Strooi wat semolina op een plank zodat de bodem gemakkelijk af kan schuiven, leg de bodem op de plank.

  14. Vervolgens bestrijk de bodem in met de pizzasaus en beleg met de vleeswaren en bestrooi met de kaas. 

  15. Leg vervolgens de pizza op de steen. Kijk na 10-12 minuten of de bodem knapperig wordt.

  16. De pizza is klaar wanneer de bodem knapperig genoeg is. Serveer eventueel met rucola sla. Enjoy!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *