Pizza prosciutto en spianata romana
Ingrediënten
Instructions
-
Ga aan de slag met het pizzadeeg. Voor het beste resultaat laat het deeg 6 uur rijzen.
-
Los het zout op in het water.
-
Doe het zoute water in een mengkom en voeg ongeveer 10% van de bloem toe. Meng in een keukenmachine met deeghaak tot de bloem is opgelost.
-
Voeg nu de gist toe en de rest van de bloem en meng alles goed.
-
Kneed circa 10 minuten tot je een mooi soepel en samenhangend deeg hebt.
-
Laat je deeg 1 tot 2 uur in zijn geheel rijzen op kamertemperatuur.
-
Maak vervolgens bolletjes van je deeg: circa 220 gram per bolletje.
-
Leg de bolletjes op een bakplaat, dek af en daarna opnieuw rijzen.
-
Als de volledige rijstijd erop zit dan kan je pizza’s gaan maken. Bereidt de BBQ voor met een indirecte zone.
-
Zorg ervoor dat de BBQ goed heet is (250 graden). Leg de pizzasteen op de BBQ zodat deze goed heet wordt.
-
Nu kun je beginnen met de pizzabodem maken. Bestuif je werkblad met bloem en leg 1 bol deeg erop.
-
Druk met je vingers vanuit het midden naar buiten, herhaal dit en vorm de bodem naar de gewenste grootte.
-
Strooi wat semolina op een plank zodat de bodem gemakkelijk af kan schuiven, leg de bodem op de plank.
-
Vervolgens bestrijk de bodem in met de pizzasaus en beleg met de vleeswaren en bestrooi met de kaas.
-
Leg vervolgens de pizza op de steen. Kijk na 10-12 minuten of de bodem knapperig wordt.
-
De pizza is klaar wanneer de bodem knapperig genoeg is. Serveer eventueel met rucola sla. Enjoy!