Plaatcake appel & peer
Ingrediënten
Instructions
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de bloem, suiker en boter in een kom en roer goed door elkaar. Druk de helft van het kruimelmengsel in de bodem van een bakpapier beklede bakvorm van 20 x 30 cm. Zet voor circa 15 minuten weg in de koeling.
Haal de bakvorm uit de koelkast en bak circa 25 minuten af of tot de bodem licht goudbruin is.
Doe voor de appelvulling de boter, in blokjes gesneden appels en peren, suiker, kaneel en sneufje nootmuskaat in een braadpan op hoog vuur. Dek af en stoof gedurende 5 minuten tot de appels en peren zacht zijn en het vocht is opgenomen. Schep de vulling in een gelijkmatige laag over de bodem. Strooi de rest van het kruimelmengsel over het mengsel en bak af in circa 35-40 minuten in de oven tot de laag goudbruin is.
Laat vervolgens afkoelen in de vorm, snij dan aan.