Pork belly burnt ends

Ingrediënten
Instructions
-
Snijd het buikspek in blokjes van ongeveer 3-4 cm.
-
Meng de blokjes met mosterd zodat de rub goed blijft plakken. Strooi de BBQ-rub royaal over het vlees en zorg dat alle kanten goed bedekt zijn.
-
Laat de kruiden minstens 30 minuten intrekken (voorkeur 2 uur in de koelkast).
-
Bereid de barbecue voor op indirect grillen 120-130 graden.
-
Gebruik houtchunks of -snippers (bijv. hickory) voor een lichte rooksmaak.
-
Plaats de buikspekblokjes op het rooster en rook ze ongeveer 2,5 tot 3 uur tot ze een mooie donkere kleur krijgen.
-
Haal de blokjes van het rooster en plaats in een schaal of aluminium bak. Voeg boter, honing, bruine suiker en barbecuesaus toe en meng alles goed door elkaar.
-
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet terug op het rooster. Laat nog 1,5 tot 2 uur garen tot het vlees boterzacht is.
-
Verwijder de folie en verhoog de temperatuur naar 150 graden. Laat de buikspek nog circa 15 minuten karamelliseren.