Porties: 4
Naar recept print
0 Maak favoriet
Echt een ultieme BBQ snack, deze Pork Belly Burnt Ends, ook wel "meat candy" genoemd. Dit gerecht wordt langzaam gegaard op de barbecue en krijgt een perfecte balans tussen rokerigheid, zoetheid en een kleverige karamellisatie. Deze heerlijke buikspek zijn boterzacht en vol van smaak!

Pork belly burnt ends

Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Snijd het buikspek in blokjes van ongeveer 3-4 cm.

  1. Meng de blokjes met mosterd zodat de rub goed blijft plakken. Strooi de BBQ-rub royaal over het vlees en zorg dat alle kanten goed bedekt zijn.

  1. Laat de kruiden minstens 30 minuten intrekken (voorkeur 2 uur in de koelkast).

  1. Bereid de barbecue voor op indirect grillen 120-130 graden. 

  1. Gebruik houtchunks of -snippers (bijv. hickory) voor een lichte rooksmaak.

  1. Plaats de buikspekblokjes op het rooster en rook ze ongeveer 2,5 tot 3 uur tot ze een mooie donkere kleur krijgen.

  1. Haal de blokjes van het rooster en plaats in een schaal of aluminium bak. Voeg boter, honing, bruine suiker en barbecuesaus toe en meng alles goed door elkaar. 

  1. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet terug op het rooster. Laat nog 1,5 tot 2 uur garen tot het vlees boterzacht is.

  1. Verwijder de folie en verhoog de temperatuur naar 150 graden. Laat de buikspek nog circa 15 minuten karamelliseren. 

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *