Naar recept print
0 Maak favoriet

Pulled pork met coleslaw

Moeilijkheidsgraad: Gevorderd Porties: 8

Ingrediënten

Instructions

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Meng alle kruiden goed door elkaar. Ik proef de rub altijd zelf even en voeg naar smaak iets meer of minder van een kruid toe. Smeer vervolgens het vlees in met de rub.

  2. Maak de BBQ gereed voor een indirecte bereiding op een temperatuur van 120 graden. Leg een handje rookhout op de kolen. Vervolgens plaats de procureur boven een lekbak en plaats de Meater+ in het vlees. 

  1. Check regelmatig de temperatuur van de BBQ en zorg dat deze rond de 120 graden blijft en een kerntemperatuur van 70 graden heeft bereikt.

  2. Als de procureur een kerntemperatuur van 70 graden heeft bereikt, wikkel je hem in aluminiumfolie en leg je hem terug op de BBQ.

  3. Maak intussen de coleslaw door de rode, witte en spitskool te snijden. Meng de kool goed door elkaar, voeg de mayonaise en mosterd aan toe en een scheutje appelazijn. Breng op smaak met peper en zout. 

  4. Bij een kerntemperatuur van 85 graden is de procureur klaar. Laat het vlees nog circa 30 minuten rusten in de folie. 

  5. Na het  rusten trek je met twee stevige vorken het vlees uit elkaar. 

  6. Serveer de pulled pork in een pita broodje met coleslaw en BBQ saus (zie recept website).

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *