Red velvet cake
Ingrediënten
Instructions
-
Verwarm de oven op 170 graden (boven- en onderwarmte).
-
Neem voor deze cake een springvorm van 20 cm.
-
Klop de boter en suiker romig, voeg daarna de eieren een voor een toe en mix tot deze zijn opgenomen.
-
Voeg in een kom de bloem, bakpoeder en zout samen, roer even kort door elkaar. Voeg de bloem en melk rustig toe aan het mengsel en blijft rustig mixen.
-
Voeg in een kom de bloem, baking soda en zout samen, roer even kort door elkaar. Voeg de bloem en melk rustig toe aan het mengsel en blijft rustig mixen.
-
Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel gelijkmatig in de vorm.
-
Terwijl de cake afkoelt op een rooster, kan er alvast de cream cheese frosting gemaakt worden.
-
Klop de boter romig en luchtig. Voeg de roomkaas en vanille toe en klop tot deze zijn opgenomen.
-
Voeg tot slot de poedersuiker toe. Klop eerst rustig op een lage stand. Als alles is opgenomen kun je de mixer hoger zetten en doorkloppen tot je een luchtige cream hebt.
-
Plaats de cake op een plateau en snijd de bovenzijde vlak. Met de restje van de cake verkruimel je deze en zet dit apart voor decoratie. Verdeel dan de frosting overheen.
-
Maak het af met de kruimels van de cake, verse frambozen en blauwe bessen. Geniet ervan!