Voor deze tulband heb ik een stijlvolle tulbandvorm (circa 2,4 liter) gebruikt, maar je kunt ook gerust andere vormen voor dit recept gebruiken.
Naar recept print
0 Maak favoriet

Red velvet tulband

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Porties: 20

Ingrediënten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de tulbandvorm in met boter en bestuif met een beetje bloem. 

  2. Meng de karnemelk met de rode kleurstof en cacao in een kom. 

  3. Doe de boter, suiker, de vanille-extract en zout in een kom en klop dit in een keukenmachine in enkele minuten romig.

  4. Voeg vervolgens de eieren rustig één voor één toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige volledig is opgenomen.

  5. Meng er vervolgens de helft van het karnemelkmengsel en de helft van de bloem door. 

  6. Voeg de rest toe en voeg daarna de baking soda en witte wijnazijn aan het beslag. 

  7. Schep het beslag in de vorm en bak in 50 minuten gaar. Check of de cake gaar is door er met een prikker in te steken. Komt deze er droog uit, dan is de cake gaar.

  8. Laat de tulband na het bakken kort afkoelen in de vorm. Daarna stort je hem op een rooster. 

  9. Roomkaas frosting: doe alle ingrediënten in een kom en klop dit met een keukenmachine met een garde op totdat het romig is. 

  10. Voeg 2 eetlepels water toe om het glazuur iets dunner te maken. Bestrijk de tulband met glazuur. Enjoy!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *