Roodfruit taart witte chocolade
Ingrediënten
Instructions
-
Neem een quichevorm van 18 cm doorsnede met losse bodem en vet deze in.
Verkruimel de bastogne koeken in de keukenmachine en meng de gesmolten boter door de koekkruimels. Verdeel 2/3 van de kruimels over de bodem en druk stevig aan met een lepel. Druk de overige kruimels tegen de zijkant van de vorm, zodat je een opstaande rand krijgt.
Giet een beetje slagroom in een pannetje en voeg hier de pure chocolade aan toe. Zet het pannetje op laag vuur en laat al roerend de chocolade smelten. Zet vervolgens weg om af te koelen.
Mix ondertussen de mascarpone zacht met de suiker. Voeg nu beetje bij beetje de overige slagroom toe.
Wanneer al het slagroom is toegevoegd en je een glad stevig mengsel hebt, giet je al roerend de gesmolten chocolade erbij. Schenk het mengsel in de vorm en zet een uur de koeling.
Decoreer met rood fruit, zoals aardbeien, frambozen, blauwe bessen en bramen.