Dikke plakken procureur die je langzaam boven het vuur gaart. Om wat pittigheid aan het vlees te geven heb ik het vlees gemopt met een sauce op basis van Groninger mosterd.
Naar recept print
0 Maak favoriet

Pork steak

Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Maak de BBQ gereed voor indirect gebruik op 130 graden. 

  2. Zet het vlees in een BBQ rub naar keuze. 

  3. Leg de procureur op het rooster en sluit de deksel van de BBQ.

  4. Breng het water aan de kook en doe dan de ui erbij. Laat dit 10 minuten zachtjes koken.
  5. Haal de pan van het vuur en doe de boter erbij en roer totdat deze is gesmolten. Voeg dan de mosterd, azijn en worchestershire aan de sauce toe.
  6. Mop na 1,5 uur de steaks met de mop sauce. Herhaal dat na een uur en draai de steaks om.

  7. Mop na het omdraaien om de 30 minuten totdat de steaks gaar zijn. Hou een kerntemperatuur aan van 75 graden. 
  8. Haal de steaks van de BBQ en laat ze 20 minuten rusten onder een folie.
  9. Na het rusten snij de procureur in dikke plakken. Enjoy!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *