Sinaasappel ganache taart
Ingrediënten
Instructions
-
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed tot een stevig deeg.
-
Verpak het deeg in folie en laat minimaal een uur rusten in de koeling.
-
Neem een bakvorm met een uitneembare bodem. Spray de vorm een beetje in.
-
Rol het deeg uit tot ongeveer 5 mm dikte. Bekleed de vorm met het deeg en snijd de overtollige randjes weg.
-
Verwarm de oven op 180 graden.
-
Leg een vel bakpapier op de bodem en bak deze blind (bakbonen) af om hem later te vullen. Tijd: 30 minuten, waarvan 20 minuten met de bakbonen en 10 minuten zonder.
-
Haal de vorm uit de oven en laat afkoelen.
-
Rasp de sinaasappel en doe de schil in een steelpannetje samen met de slagroom.
-
Voeg de witte chocolade toe in het steelpannetje en verwarm de slagroom met daarin de sinaasappelschil. Laat net niet koken.
-
Laat de ganache afkoelen op kamertemperatuur en roer regelmatig even door.
-
Schenk het chocolade mengsel in de vorm en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.