Met ganache kun je eindeloos variëren. De basis blijft hetzelfde, maar voeg een ander ingrediënt toe en je creëer een heerlijke vulling.
Naar recept print
0 Maak favoriet

Sinaasappel ganache taart

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Porties: 10

Ingrediënten

Instructions

  1. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed tot een stevig deeg. 
  2. Verpak het deeg in folie en laat minimaal een uur rusten in de koeling.

  3. Neem een bakvorm met een uitneembare bodem. Spray de vorm een beetje in. 
  4. Rol het deeg uit tot ongeveer 5 mm dikte. Bekleed de vorm met het deeg en snijd de overtollige randjes weg.

  5. Verwarm de oven op 180 graden.

  6. Leg een vel bakpapier op de bodem en bak deze blind (bakbonen) af om hem later te vullen. Tijd: 30 minuten, waarvan  20 minuten met de bakbonen en 10 minuten zonder. 

  7. Haal de vorm uit de oven en laat afkoelen.

  8. Rasp de sinaasappel en doe de schil in een steelpannetje samen met de slagroom.

  9. Voeg de witte chocolade toe in het steelpannetje en verwarm de slagroom met daarin de sinaasappelschil. Laat net niet koken.

  10. Laat de ganache afkoelen op kamertemperatuur en roer regelmatig even door.

  11. Schenk het chocolade mengsel in de vorm en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *