Verwarm de oven op 190 graden of bereid je BBQ voor op een directe sessie op matige temperatuur (ongeveer 200°C).
Terwijl je wacht tot het vuur de juiste temperatuur heeft snij je de knoflook, courgette, aubergine en champions.
Voeg als het warm is de courgette, aubergine en champignons toe. Voeg de kruiden toe, samen met peper en zout. Bak 4 minuten of tot ze net licht gekarameliseerd zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.
Voeg de gepelde tomaten en melk toe.
Breek de lasagne in 3 stukken en roer ze door de saus en zorg ervoor dat de meeste stukken onder de saus staan.
Kook tot de noedels al dente zijn, zeg circa 15 minuten. Als de saus te dik lijkt te worden, voeg dan water toe om het te verdunnen.
Roer de spinazie en de basilicum erdoor tot ze geslonken zijn in de saus.
Haal van het vuur en voeg geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas toe. Plaats in de oven voor 10 minuten.
Van de BBQ gelijk op tafel!