Slof lemoncurd en Italiaanse meringue
Ingrediënten
Bereidingswijze
-
Het deeg:
Kneed alle ingrediënten voor het deeg en laat 1 uur rusten. Zet de oven op 180 °C.Rol het deeg uit tot dikte 8 millimeter. Druk met een ingevette sloffenring een deegplak uit en plaats op een beklede bakplaat.
Bak af in circa 15 min.Italiaanse meringue:
Houd 30 gram suiker apart. De rest van de suiker met het water voeg dit in een steelpannetje en breng dit aan de kook tot 110 graden (gebruik hiervoor een thermometer) totdat je een suikersiroop mengsel hebt. Let op, dit is erg heet!Vervolgens klop de eiwitten met zout in de keukenmachine.
Voeg geleidelijk de overige suiker toe.
Haal de suikersiroop van het vuur en giet de siroop al kloppend en voorzichtig bij het eiwit. Schep het eiwit in een spuitzak.Lemoncurd:
Pers de citroenen uit en verwarm het sap samen met de boter. Mix met een garde in een kom de eieren met de suiker. Voeg al roerend, het citroen-botermengsel toe. Blijf roeren en breng aan de kook en laat de curd indikken tot een dikkere saus.