Naar recept print
0 Maak favoriet

Spaghetti met knoflook garnalen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

 1. Leg de bloem in een bergje op het werkblad, maak een kuiltje in het midden. Breek de eieren in het kuiltje, voeg de olie en een flinke snuf zout toe. Vermeng met een vork de eieren en de olie en een beetje van de bloem.

  Meng geleidelijk de bloem door het eimengsel en werk hierbij vanuit het midden. 

  Kneed het deeg op een met bloem bestoven oppervlak. Keer  regelmatig om. Het deeg moet zacht en soepel zijn, maar tegelijkertijd droog aanvoelen. Als het plakt, kan je nog wat extra bloem toevoegen.

  Om een elastisch deeg te krijgen moet je ongeveer 6 min. kneden. Blijf niet te lang doorkneden anders blijft het deeg aan je handen plakken. Leg het deeg onder een theedoek en laat 30 min. rusten. 

  Verdeel de deegbal in kleinere bolletjes en rol ze uit met de deegroller. Haal de lapjes deeg door de pastamachine om ze  dunner te maken, pak hiervoor de stand 5 of 6. Haal de dunne lappen deeg vervolgens door de snijders.
  Leg de pasta in kleine hoopjes op met een bebloemde plaat en laat 15 minuten rusten afgedekt onder een theedoek.

  Breng een pan water aan de kook, voeg zout toe en kook de pasta al dente. 

  Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen  tot deze roze licht aangebakken zijn. Zet even apart.

  Verhit nog een beetje olijfolie in dezelfde pan en fruit 3 teentjes knoflook aan. Voeg de soja room aan toe en breng flink op met flink peper en zout. Zet het vuur laag en kook al roerend in tot de saus dik genoeg is. Zet het vuur uit, voeg beetje een handje parmezaanse kaas toe en roer tot een gladde saus. Leg vervolgens de garnalen in de saus. Schep de pasta erbij en meng rustig door elkaar. 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *