Taco chicken
Ingrediënten
Instructions
-
Haal de kippendij uit de koeling en leg in een schaal.
-
Bereidt vervolgens de Mexicaanse kruidenmix.
Zorg ervoor dat je de kruiden minstens een minuut goed door roert om er zeker van te zijn dat alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.
-
Masseer de kruiden goed over de kip, zodra je dit gedaan hebt besprenkel met citroensap en zet afgedekt weg in de koelkast voor circa 30 min.
-
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de taco’s rechtop in een ovenschaal.
-
Haal de kip uit de koeling en snij in reepjes.
-
Snijd de uien en bak deze glazig in een koekenpan.
-
Voeg de kippendij reepjes toe en bak dit totdat de kip gaar is.
-
Voeg dan de tomatenpuree, de paprika's en maïs toe aan het mengsel en roer alles goed door.
-
Maak intussen de avocado saus door deze te halveren, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Prak de avocado fijn en voeg het citroensap en mayo toe. Breng op smaak met peper en zout.
-
Vul de taco’s en bestrooi met de geraspte kaas en zet 15 minuten in de oven.
-
Serveer met een flinke schep salsa - en avocado saus. Enjoy!