Taco's zijn één van de bekendste gerechten in de Mexicaanse keuken. Je kunt ermee eindeloos variëren naar wat jij lekker vindt. Naast de klassieke variant met gehakt, kaas, maïs en guacamole, kun je ook dit vervangen door kippendij. Maar je kunt taco's ook perfect vullen met vis of lekker vega houden.
Naar recept print
0 Maak favoriet

Taco chicken

Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Haal de kippendij uit de koeling en leg in een schaal. 

  2. Bereidt vervolgens de Mexicaanse kruidenmix.

    Zorg ervoor dat je de kruiden minstens een minuut goed door roert om er zeker van te zijn dat alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn. 

  3. Masseer de kruiden goed over de kip, zodra je dit gedaan hebt besprenkel met citroensap en zet afgedekt weg in de koelkast voor circa 30 min. 

  4. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de taco’s rechtop in een ovenschaal.

  5. Haal de kip uit de koeling en snij in reepjes. 

  6. Snijd de uien en bak deze glazig in een koekenpan. 

  7. Voeg de kippendij reepjes toe en bak dit totdat de kip gaar is. 

  8. Voeg dan de tomatenpuree, de paprika's en maïs toe aan het mengsel en roer alles goed door. 

  9. Maak intussen de avocado saus door deze te halveren, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Prak de avocado fijn en voeg het citroensap en mayo toe. Breng op smaak met peper en zout. 

  10. Vul de taco’s en bestrooi met de geraspte kaas en zet 15 minuten in de oven. 

  11. Serveer met een flinke schep salsa - en avocado saus. Enjoy!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *