Tartelettes pistache ganache en vanille mascarpone crème en frambozen
Ingrediënten
Instructions
-
Doe de bloem, amandelmeel, poedersuiker en zout in een kom.
-
Voeg de blokjes boter toe. Meng alles goed door elkaar tot er een kruimelig deeg ontstaat.
-
Voeg het geklutst ei bij het deeg en kneed alles tot een deegbal.
-
Het deeg pak je in folie en zet 30 minuten in de koeling.
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Gebruik voor de bodempjes flanringen van 8-10 centimeter doorsnede.
-
Kneed het deeg nog even kort en rol het uit op een bebloemd werkblad tot een dikte van circa 3 millimeter. Steek cirkels uit het deeg en groot genoeg zijn om de vormpjes te bekleden.
-
Bekleed de vormpjes met het deeg. Prik met een vork in de bodem, dit voorkomt dat het bol gaat staan tijdens het bakken. Zet de vormpjes 15 minuten in de koeling.
-
Bak de vormpjes af in circa 15 minuten totdat het deeg goudbruin en gaar is. Laat de vormpjes afkoelen op een rooster zonder de ring.
-
Voor de vulling:
Roer de boter zacht. Voeg de poedersuiker en amandelmeel toe en roer tot een gladde massa. Klop met een garde het ei erdoor. Tot slot de pistachepasta. Voeg alles in een spuitzak met ronde spuitmond.
-
Voor de topping:
Mix de slagroom samen met de vanillepoeder stijf. Doe in een andere kom de mascarpone en mix deze ook even door.
Tot slot voeg de slagroom toe aan de mascarpone en mix op tot je een romig geheel hebt. Vul een andere spuitzak met een ronde spuitvorm met de crème.
-
Spuit de pistache vulling in een tartelette, waarna toefjes crème erop. Maak het af met frambozen en blaadjes munt.