Tartelettes stoofpeer en chocolade ganache.
Ingrediënten
Bereidingswijze
-
Doe de bloem, het amandelmeel, de poedersuiker en het zout in een kom en meng deze door elkaar.
-
Voeg de boter toe en wrijf deze met je vingertoppen door het bloemmengsel, tot het op grof broodkruim lijkt.
-
Voeg het halve ei toe en kneed alles kort tot een deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed ringen van 8 cm doorsnede en 2-2½ centimeter hoog. Prik het deeg op de bodem enkele malen in met een vork, dit voorkomt dat het bol gaat staan tijdens het bakken. Zet de beklede vormpjes 30 minuten in de koelkast.
-
Bak de tartelettes in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Haal ze na het bakken direct uit hun vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.
-
Hak de pure chocolade en smelt au bain marie. Breng vervolgens de slagroom met de honing aan de kook. Giet de slagroom over de chocolade en roer met in dezelfde richting tot alles gemengd is. Voeg vervolgens de boter erbij en mix nog even kort met de staafmixer voor een mooi glad mengsel.
-
Schenk het mengsel in de vorm en zet even weg in de koelkast.