Een heerlijke smeuïge risotto en erg smaakvol met gekarameliseerde cherrytomaatjes, afgemaakt met basilicum en burrata.
Naar recept print
0 Maak favoriet

Tomatenrisotto

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden of BBQ direct tussen de 180-220 graden. 

  2. Snipper de ui, snij de knoflook fijn en een deel van de basilicum hak deze fijn. 

  3. Verhit een hapjes pan (skillet kan ook) met olie en fruit de ui en knoflook aan. 

  4. Voeg de basilicum en gepelde tomaten toe en bak even kort mee. 

  5. Voeg dan de risotto toe en bak 2 minuten mee. Blus dit vervolgens af met de wijn. 

  6. Halveer de tomaatjes en leg in een schaal. Schenk knoflook olijfolie en balsamico er overheen en plaats in de oven en of BBQ voor circa 15 minuten. 

  7. Voeg aan de risotto in delen het gekookte water met groentebouillon toe, doe dit tot eerste deel van het water opgenomen is door de risotto. Dan schep er nog wat water bij totdat de risotto gaar is. Hou rekening dan dit ongeveer 25 minuten duurt. 

  8. Zodra de risotto gereed is, schep hier de kaas doorheen en breng op smaak met peper en zout. 

  9. Schep de risotto op een bord en serveer met de gekarameliseerde tomaatjes, de burrata en een blaadje basilicum. 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *