Vispannetje

Ingrediënten
Instructions
-
Snipper de ui fijn en de winterpeen in blokjes, vervolgens de prei in dunne ringen en de selderij in lange repen.
Verhit olijfolie in een koekenpan en voeg de ui, wortelen en selderij toe. Laat dit circa 5 minuten stoven. Voeg dan de prei toe en schep regelmatig om en stoof nog even 10 minuten. Kruid met tijm, oregano, peper en zout.
Dep de kabeljauw droog en maak 1 liter visbouillon klaar in een aparte pan. Pocheer hierin de vis, haal vervolgens de vis eruit en houd de bouillon apart.
Smelt de boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem toe. Schenk dan geleidelijk de visbouillon er bij en laat al roerend binden tot een saus. Voeg de soja room toe totdat je een wat dikkere saus krijgt. Kruid de saus af met peper en zout.
Verwarm de grill van de oven voor.
Schep de gestoofde groenten over in de skillet met de vis daarbovenop. Vervolgens giet je de saus eroverheen en strooi je geraspte kaas over. Zet tot slot even kort onder de grill voor een goudbruin korstje.