Naar recept print
0 Maak favoriet

Witte chocolade cheesecake ananas

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Porties: 12

Ingrediënten

Instructions

  1. Verwarm de oven op 160 graden en bekleed een springvorm (22cm) met bakpapier. Voor de bodem vermaal de biscuits in een keukenmachine en voeg de gesmolten boter erbij. Schep het mengsel in de vorm en druk goed aan. Zet even weg in de koelkast. 

    Doe voor de vulling de in stukjes gesneden ananas met het citroensap in een pannetje. Laat dit even op hoog vuur 15 min stoven.  

    Klop de monchou in de keukenmachine glad, voeg dan de eieren, suiker, vanille extract en de slagroom toe. Smelt de chocolade au bain-marie en laat dit daarna afkoelen. Schenk al kloppend het roomkaasmengel door de chocolade. Haal de vorm uit de koelkast en schenk het mengsel in de vorm. Mocht het nog beetje slap zijn, wikkel dan de bodem in met aluminium folie om te voorkomen dat het gaat lekken. Plaats de vorm in een diepe ovenschaal of braadslee, en zorg dat de vorm 2 cm onder water staat.  

    Bak circa 75 min tot de randen steviger worden. De vulling in het midden is nog een beetje slap, maar zal in de koelkast verder opstijven. Laat de vorm afkoelen en zet vervolgens minimaal 3 e 4 uur in de koelkast om verder op te stijven.   

     

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *