Een zachte mousse met een lichte smaak van rozenwater in combinatie met aardbeien en frambozen coulis. Het is eén van de eenvoudigste en mooiste desserts om te serveren tijdens een etentje.
Naar recept print
0 Maak favoriet

Witte chocolade cheesecake mousse

Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Smelt de chocolade au bain marie en schep rustig door. 

  2. Klop de slagroom met bijvoorbeeld een handmixer op een hoge stand totdat het stijf is. 

  3. Meng de suiker, roomkaas, vanille extract en rozenwater door de slagroom. 

  4. Voeg daarna de gesmolten chocolade toe aan de kom met slagroom en meng alle ingrediënten grondig door elkaar. Zet het mengsel voor zeker 4 uur in de koeling om goed op te stijven. 

  5. Neem een spuitzak met een gekartelde spuitmond en schep een deel van de mousse in de zak. Waarna een schepje jam. 

  6. Herhaal dit totdat de spuitzak gevuld is. Deze methode zorgt voor een mooiere marmering. 

  7. Vul de glazen en maak het af met verse aardbeien en gedroogde eetbare bloemen (mix van korenbloem en rozenblad). Geniet ervan!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *