Deze zalmsoep is een echte traktatie en zeer geschikt voor een doordeweekse dag. Het is een eenvoudig gerecht, dat weinig ingrediënten en voorbereidingstijd vergt. Dit gerecht bestaat uit verse zalm, wortel, prei, kriel aardappeltjes en verse kruiden
Naar recept print
0 Maak favoriet

Zalmsoep

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Snijd de ui, prei en wortels in niet al te grote stukken. 

  2. Zet een soeppan op middelhoog vuur, voeg wat olijfolie aan toe, fruit de ui en knoflook. Voeg dan de wortel en prei aan toe totdat ze zacht zijn. 

  3. Voeg de krieltjes aan toe en bak deze kort mee. 

  4. Giet de bouillon in de soeppan en breng de  soep zachtjes aan de kook. Laat de soep ongeveer 15 min. rustig sudderen.

  5. Snijd de  zalm in blokjes en voeg deze met de room toe aan de soep. Breng de zalm soep rustig weer aan de kook en laat circa 1 minuut op het vuur staan. 

  6. Haal de pan vervolgens van het vuur en laat 4 min. staan zodat de zalm verder kan garen. Breng de zalm soep op smaak met zout en peper. Enjoy!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *