Tarte tatin perzik
Ingrediënten
Instructions
-
Doe de suiker met het water in een steelpannetje en breng aan de kook zonder roeren.
-
Wacht tot er kleine witte belletjes ontstaan. Zodra de belletjes heel licht bruin kleuren mag je beginnen roeren tot je een mooie lichtbruine karamel krijgt. Gebruik hiervoor een spaander.
-
Snijd de boter in kleine blokjes en voeg die heel voorzichtig toe aan het mengsel. Roer goed door.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Schil de perziken, verwijder de pit en snij in partjes. Vet een gekartelde bakvorm in met wat boter.
-
Schep de karamel in de bakvorm en schik er de perziken in met de bolle kant naar beneden. Zet de bakvorm zo’n 15 minuten in de oven.
-
Haal de vorm uit de oven en leg voorzichtig de rol bladerdeeg op de perziken. Duw de randen van het deeg wat naar binnen. Bak de taart nog circa 20 minuten in de oven.
-
Laat de taart even afkoelen en draai de tarte tatin dan om door een bord op de taartvorm te leggen en het geheel dan samen voorzichtig om te draaien.
-
Serveer warm en maak het af met takjes tijm.