Skip to content
  • Home
  • Recepten
    • Soepen
    • BBQ
    • Borrelplank/aperitief
    • Stoofpotten
    • Ovengerechten
    • Pasta gerechten
    • Salades
    • Taarten & cakes
    • Desserts
  • Borrelplank bestellen
    • Borrelplank cadeaubon
  • Over
  • Contact

Recipe Courses

"Veelzijdige, inspirerende gerechten en op z'n tijd heerlijk zondigen"

Foodbycris op Instagram

foodbycris

🌱 Klassieke & moderne recepten
🍔 BBQ food and more |🔥Yakiniku Grill
🔪 Borrelplanken en cadeaubonnen
🧑‍🍳 Catering op maat

Deze lieve schat is bijna jarig, maar gisteren heb Deze lieve schat is bijna jarig, maar gisteren hebben we haar – zoals vanouds – groots gevierd🥳🎊 met lieve familie en vrienden. 
Trots op deze mooie, lieve dame 🥰! Zo bijzonder om te zien hoe ze straalt, groeit en geniet van het leven. ❤️❤️
Quiche Bolognese – hartige taart met een Italiaa Quiche Bolognese – hartige taart met een Italiaanse knipoog!

Heerlijke bolognesesaus met gekruid rundergehakt, tomaat, paprika en courgette, gebakken in een romige eivulling en een goudbruin, kruimelig deeg. 

Deze quiche combineert de warmte van een Italiaanse klassieker met het comfort van een hartige taart. 🤗

Hoe maak je het?

👉 Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel en snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook. Snij paprika en de courgette in blokjes. 

👉Fruit de ui en knoflook aan, voeg hieraan 250 gr gehakt toe en 3 el tomatenpuree en bak dit enkele minuten. Voeg daarna de paprika, courgette en verse kruiden als basilicum en oregano toe. 

👉 Rol 1 quiche deeg uit en bekleed hiermee een vorm. Prik de bodem in met een vork.

👉 Klop 4 eieren los en voeg peper en zout een toe. 

👉 Voeg het gehaktmengsel in de vorm, schenk de eieren erover heen en strooi een handje parmezaanse kaas eroverheen. 
Bak de quiche circa 35 minuten in de oven. 

#watetenwevandaag #quicherecipe #goodfood #instafood #instaeten #doordeweeksemaaltijd
Heerlijke groente tortilla van @nofairytales beleg Heerlijke groente tortilla van @nofairytales belegd met chicken kebab, knapperige spitskool en rodekool en een frisse twist van romige avocadodressing. Perfect voor een doordeweekse avond! 🙂

#tortillarecipe #goodfood #doordeweeksemaaltijd #easydinner #lovefood #chicken #watetenwevandaag #instafood
Eén van de lekkerste en meest geliefde Italiaanse Eén van de lekkerste en meest geliefde Italiaanse gerechten is toch wel de cannelloni met ricotta en spinazie 🥬🥬.
Zachte pastabuisjes gevuld met een romige mix van ricotta en fijngehakte spinazie, op smaak gebracht met knoflook 🧄, nootmuskaat en verse basilicum 🌱.

Overgoten met een rijke tomatensaus 🍅, afgemaakt met een royale laag geraspte mozzarella.🧀 Even de oven in tot alles mooi goudbruin is… en dan genieten! Comfort food op z’n best 🤗.

#cannelloni #pastagerecht #pastarecipe #comfortfood #italianfood
Taste & Toast Tour met het korps 🚒🌍 Wat een Taste & Toast Tour met het korps 🚒🌍

Wat een smaakvolle en gezellige avond! Tijdens de Taste & Toast Tour gingen we in 4 rondes op culinaire wereldreis, met elk een eigen thema: 
Azië, Frankrijk, Spanje en Italië. 

Iedere deelnemer was zelf host en ging in de keuken aan de slag om een gerecht of drankje te bereiden voor de rest van het team.

Ik zat in team Azië en maakte;

🥢 Wasabi creakers met tonijn tataki en groene asperges. 

🥢 Noodles gewokte andijvie, geroosterde pinda's en tahin. 

De sfeer was top en het was vooral genieten van elkaars creaties. Mooi om te zien hoe iedereen zich inzet, ook buiten het werk om. 🧑‍🚒 
Een avond vol smaak, plezier en teamwork! 

#goodfood #dinnerrecipes
#tastetour #instafood #instaeten
#dinnertips
Hoe easy wil je het hebben? Dit is zo’n ideaal e Hoe easy wil je het hebben?
Dit is zo’n ideaal eenpansgerecht: minimale moeite, maximaal smaak… en bijna geen afwas! 🎉

Wat gaat erin?
👉 Aardappeltjes
👉 Spekreepjes
👉 Paprika 
👉 Courgette
👉 Rode ui
👉 Feta
👉 Provinciale kruiden

Snijd de ui in ringen, de paprika en courgette in blokjes. Bak de spekjes krokant en zet even even apart. Bak vervolgens dezelfde pan de schijfjes aardappelen lekker goudbruin, daarna de groenten en kruiden erbij. Als laatste de feta erover verkruimelen. Enjoy! 🤗

#watetenwevandaag #goodfood
#doordeweeksemaaltijd
#easydinner
#easyfood
Op zoek naar BBQ-inspiratie voor deze heerlijke zo Op zoek naar BBQ-inspiratie voor deze heerlijke zomerdagen? 🔥☀️ Laat je dan verrassen door deze toppers van gerechten ...👇

🍑 Naanbrood met gegrilde perzik & romige burrata 
 🦐🥩 Surf & Turf
🍢 Shaslicks
🐟 Forel met citroen gremolata
🍕 Pulled chicken pizza
🐄 Short ribs
🥧 Cinnamon rolls
🍫 S’mores met kersen
🥩 Picanha met kruidenkorst
🥩 Bavette rollade

Zie voor meer recepten www.foodbycris.nl

#bbqlife #goodfood #foodbbq
#bbqfood #bbqrecipes
#bbqlover #yakiniku
Een frisse en lekkere bowl met o.a. warm gerookte Een frisse en lekkere bowl met o.a. warm gerookte zalm, avocado, komkommer, edamame en wortel. Alles wordt geserveerd op een bedje van rijst en afgewerkt met rode ui, teriyakisaus en sesamzaadjes. Lekker, licht en vol smaak! 🤗

Heerlijk schaaltje voor deze zonnige dagen! ☀️

#pokebowls #watetenwevandaag #lunchtip #instafood #instaeten #doordeweeksemaaltijd
Zin in iets hartigs én boordevol smaak? Deze groe Zin in iets hartigs én boordevol smaak? Deze groente tortilla van @nofairytales met malse kip en pittige chorizo is precies wat je zoekt. 🙂
Deze heerlijke tortilla draait alles om pure ingrediënten en krachtige smaken, enjoy!

Hoe maak je het? 👉
Verhit in een koekenpan een scheutje olie, voeg 1 gesnipperde ui en dunne plakjes chorizo (150 gr) toe. Bak even kort en voeg dan 250 gr in blokjes gesneden kippendij toe, waarna 150 ml kippenbouillon, 2 blikjes tomatenblokjes en 2 el tomatenpuree toe. Breng vervolgens aan de kook en laat zachtjes 20 min sudderen. 
Voeg wat vers gesneden koriander er doorheen en serveer met warme groente tortillas! 

#watetenwevandaag #tortillarecipe #instafood #instaeten #doordeweeksemaaltijd #goodfood
Hier is een simpel, snel en heerlijk recept voor r Hier is een simpel, snel en heerlijk recept voor rigatoni met zongedroogde-tomatensaus 🍅🍅.
Perfect voor een doordeweekse dag als je weinig tijd hebt, maar toch iets smaakvols wilt eten!

👉 Kook 400 gram rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht.

👉 Verhit wat olie (van de zongedroogde tomaten) in een pan. Voeg 150 gram zongedroogde tomaten, 2 el tomatenpuree en een handje gesneden verse basilicum toe en bak 3 minuten. 

👉 Schenk 250 ml kook(of soja) room in de pan en laat zachtjes koken. Breng vervolgens op smaak met peper en zout. 

👉 Voeg de pasta toe aan de saus, schep goed om en voeg eventueel kookvocht om de pasta iets smeuïger te maken. Enjoy! 🤗

#watetenwevandaag #easydinner #easyfood #easyrecipes #instafood #instaeten #doordeweeksemaaltijd
Op zoek naar een lekkere maaltijd als start van ee Op zoek naar een lekkere maaltijd als start van een nieuwe week? 👉

Probeer dan deze heerlijke gnocchi in tomatensaus met romige buffelmozzarella. Simpel, snel én vol smaak – perfect voor een drukke maandag of een relaxte start van de week. Enjoy! 🤗

#watetenwevandaag #instafood #instaeten #goodfood #doordeweeksemaaltijd
Gisteravond genoten van een geslaagd etentje met v Gisteravond genoten van een geslaagd etentje met vriendinnen...

👉 We begonnen met een klassieker die het altijd goed doet: steak tartaar. Fijn gesneden kalfsvlees, op smaak gebracht met kappertjes, sjalot en een vleugje Worcestershire, geserveerd met een romige mosterd - mayo en groene asperges. Een frisse en elegante start. 🤗
 
Daarna volgde een tweede gang: 
Crostini belegd met délice de bourgogne en geroosterde druiven uit de oven. Warm, zoet en hartig in perfecte balans. 

Voor het hoofdgerecht koos ik iets eenvoudigs maar doeltreffends: 
Verse tagliatelle met gesmolten salieboter, knapperige walnoten en flink wat geraspte Parmezaanse kaas, geserveerd met een groene 🥗. 

Als afsluiter een klassiek Frans nagerecht waar ik al lang weer eens zin in had: 
Île flottante. Een luchtige meringue die dreef op een zijdezachte vanillesaus, afgemaakt met amandelen. 🤗

@amberdevries_amoiia @dejong.myrthe @ollvth

#watetenwevandaag #instafood #instaeten #goodfood #dinnerwithfriends #dinnertips #dinnerrecipes #frenchfood #frenchfoodlovers
🔸Salade met krokante kip🔸 Fris, knapperig en 🔸Salade met krokante kip🔸
Fris, knapperig en boordevol smaak! Deze salade is allesbehalve saai. 😁

Wat heb je nodig?
2 kipfilets
1 ei (losgeklopt)
50 gr panko 
2 el bloem 
1 krop Romeinse sla, gewassen en grof gesneden
1 handje radijsjes, in dunne plakjes
2 eieren, gekookt en gehalveerd
1 avocado
1/2 appel in blokjes
Sap van 1/2 citroen
1 handje basilicum 
2 el crème fraîche 
Olijfolie 

Bereiding 
Bestrooi de kipfilets met peper/zout. Haal de kip door de bloem, dan door het losgeklopte ei, en vervolgens door de panko. Verhit olie in een pan en bak de kip goudbruin en krokant.

Pureer de avocado met een staafmixer de avocado, voeg de citroensap, olijfolie , crème fraiche en basilicum toe. Mix tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout. 

Leg de sla in een schaal , verdeel de radijs, eieren , appel en kip erover. Tot slot verdeel de avocadodressing over de salade. Enjoy! 🤗

#saladerecept #kipsalade #watetenwevandaag #goodfood #instafood #instaeten
Duroc ribeye met chimichurri. Dit stuk vlees is a Duroc ribeye met chimichurri. 
Dit stuk vlees is afkomstig van het Duroc-varken, een bekend varkensras dat bekend staat om zijn sappige, gemarmerde en smaakvolle vlees. 
Het is dus een luxe stukje varkensvlees met rundachtige eigenschappen qua structuur en smaak. 🤗

🔸 Haal de ribeye uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Dep droog met keukenpapier. Bestrijk licht met olijfolie en breng op smaak met zout, peper.

🔸 Maak je BBQ klaar indirecte ca. 160 graden. 

🔸Leg de ribeye op heg rooster en gaar tot een kerntemperatuur van ca. 58–60 graden.

🔸 Vervolgens gril je het vlees af tot er een mooie korst onstaat. Daarna afgedekt 5 minuten rusttijd. 

Serveer met zelfgemaakte chimichurri! Enjoy! 😃

#bbqlover #bbqfood #yakinikugrill
#ribeye #bbqlife #bbqrecipes
Parelcouscous met tomaat 🍅 en burrata. Deze pa Parelcouscous met tomaat 🍅 en burrata.

Deze parelcouscous is een heerlijk en makkelijk gerecht! De zachte burrata smelt een beetje op de warme couscous en past perfect bij de zoete tomaatjes. Een paar blaadjes verse basilicum 🌱 maken het helemaal af! 😁
Snel klaar, maar vol smaak! 

#instafood #instaeten #parelcouscous #goodfood #easyfood
Citroen-mascarponecake met rood fruit 🍓🍒. E Citroen-mascarponecake met rood fruit 🍓🍒.

Een luchtige cake met de frisse smaak van citroen 🍋, gevuld en afgewerkt met een romige mascarponeroom. Bovenop rood fruit van bramen en frambozen voor een frisse smaak. 
Heerlijk als dessert, maar kan ook perfect bij de koffie! Enjoy! 🤗

#desserts
#desserttips #lovefood #goodfood
Bierbrood met opgeklopte kruidenboter. Vers gebak Bierbrood met opgeklopte kruidenboter. 
Vers gebakken bierbrood, lekker warm en knapperig. Geserveerd met luchtige kruidenboter – zacht, romig en vol smaak. Perfect om te delen bij de BBQ! 🤗☀️

1️⃣ Meng 375 gr zelfrijzend bakmeel, 1 el suiker en 1 tl zout in een kom. Voeg 330 ml bier toe (blond, tripel of IPA) en meng kort tot een plakkerig deeg. Niet kneden!

2️⃣ Schep het deeg in een ingevette cakeblik. Bestrijk de bovenkant met wat gesmolten boter.

3️⃣ Bak ca. 45 min op de BBQ, indirect 200 graden. Laat even afkoelen en serveer lauwwarm.

👉 Bereiding kruidenboter
Klop 250 gr zachte boter met een mixer of garde tot hij luchtig en romig is. Voeg fijngesneden bieslook en peterselie, 2 teentjes knoflook, zout en peper toe. Meng goed door en bewaar in de koelkast tot gebruik.

#bbqlover #bbqlife #bbqfood #yakiniku #goodfood
Bavette staat bekend als een veelzijdig stuk vlees Bavette staat bekend als een veelzijdig stuk vlees, en in deze spiezen, gecombineerd met romige kruidenboter, komt zijn pure smaak volledig tot zijn recht. Een klassiek en smaakvol gerecht dat altijd in de smaak valt! 🤗

#yakinikugrill #bavette @bbqualityslagerij #bbqlife #bbqlover #bbqfood #bbqrecipes
Deze plaattaart is lekker knapperig en vol van sma Deze plaattaart is lekker knapperig en vol van smaak. Met groene asperges, verse spinazie 🌱en een laagje pesto haal je de lente op je bord.
Snel klaar, makkelijk te maken en perfect voor lunch of diner!

#instafood #instaeten #plaattaart #easydinner #goodfood
Nog maar een paar dagen tot Pasen! 🐣 🐥🐰 Nog maar een paar dagen tot Pasen! 🐣 🐥🐰

Tijd om na te denken over een feestelijk ontbijt, een gezellige brunch of een heerlijk diner. 
Heb je nog wat inspiratie nodig? Check dan deze smakelijke recepten – perfect om je gasten (en jezelf!) mee te verwennen. 
Van een trio visplankje, gevulde eitjes, citroen lemoncurd merengue tot oeufs en cocotte met zalm.🤗🐰

#pasen #familytimes❤️
#goodfood #happyeaster🐰 #instafood #instaeten
Volg op Instagram

© 2025 | Powered by Customizable Blogily
×

Login

Wachtwoord vergeten?