Skip to content
  • Home
  • Recepten
    • Soepen
    • BBQ
    • Borrelplank/aperitief
    • Stoofpotten
    • Ovengerechten
    • Pasta gerechten
    • Salades
    • Taarten & cakes
    • Desserts
  • Borrelplank bestellen
    • Borrelplank cadeaubon
  • Over
  • Contact

Recipe Cuisines

"Veelzijdige, inspirerende gerechten en op z'n tijd heerlijk zondigen"

Foodbycris op Instagram

foodbycris

🌱 Klassieke & moderne recepten
🍔 BBQ food and more |🔥Yakiniku Grill
🔪 Borrelplanken en cadeaubonnen
🧑‍🍳 Catering op maat

🔸Salade met krokante kip🔸 Fris, knapperig en 🔸Salade met krokante kip🔸
Fris, knapperig en boordevol smaak! Deze salade is allesbehalve saai. 😁

Wat heb je nodig?
2 kipfilets
1 ei (losgeklopt)
50 gr panko 
2 el bloem 
1 krop Romeinse sla, gewassen en grof gesneden
1 handje radijsjes, in dunne plakjes
2 eieren, gekookt en gehalveerd
1 avocado
1/2 appel in blokjes
Sap van 1/2 citroen
1 handje basilicum 
2 el crème fraîche 
Olijfolie 

Bereiding 
Bestrooi de kipfilets met peper/zout. Haal de kip door de bloem, dan door het losgeklopte ei, en vervolgens door de panko. Verhit olie in een pan en bak de kip goudbruin en krokant.

Pureer de avocado met een staafmixer de avocado, voeg de citroensap, olijfolie , crème fraiche en basilicum toe. Mix tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout. 

Leg de sla in een schaal , verdeel de radijs, eieren , appel en kip erover. Tot slot verdeel de avocadodressing over de salade. Enjoy! 🤗

#saladerecept #kipsalade #watetenwevandaag #goodfood #instafood #instaeten
Duroc ribeye met chimichurri. Dit stuk vlees is a Duroc ribeye met chimichurri. 
Dit stuk vlees is afkomstig van het Duroc-varken, een bekend varkensras dat bekend staat om zijn sappige, gemarmerde en smaakvolle vlees. 
Het is dus een luxe stukje varkensvlees met rundachtige eigenschappen qua structuur en smaak. 🤗

🔸 Haal de ribeye uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Dep droog met keukenpapier. Bestrijk licht met olijfolie en breng op smaak met zout, peper.

🔸 Maak je BBQ klaar indirecte ca. 160 graden. 

🔸Leg de ribeye op heg rooster en gaar tot een kerntemperatuur van ca. 58–60 graden.

🔸 Vervolgens gril je het vlees af tot er een mooie korst onstaat. Daarna afgedekt 5 minuten rusttijd. 

Serveer met zelfgemaakte chimichurri! Enjoy! 😃

#bbqlover #bbqfood #yakinikugrill
#ribeye #bbqlife #bbqrecipes
Parelcouscous met tomaat 🍅 en burrata. Deze pa Parelcouscous met tomaat 🍅 en burrata.

Deze parelcouscous is een heerlijk en makkelijk gerecht! De zachte burrata smelt een beetje op de warme couscous en past perfect bij de zoete tomaatjes. Een paar blaadjes verse basilicum 🌱 maken het helemaal af! 😁
Snel klaar, maar vol smaak! 

#instafood #instaeten #parelcouscous #goodfood #easyfood
Citroen-mascarponecake met rood fruit 🍓🍒. E Citroen-mascarponecake met rood fruit 🍓🍒.

Een luchtige cake met de frisse smaak van citroen 🍋, gevuld en afgewerkt met een romige mascarponeroom. Bovenop rood fruit van bramen en frambozen voor een frisse smaak. 
Heerlijk als dessert, maar kan ook perfect bij de koffie! Enjoy! 🤗

#desserts
#desserttips #lovefood #goodfood
Bierbrood met opgeklopte kruidenboter. Vers gebak Bierbrood met opgeklopte kruidenboter. 
Vers gebakken bierbrood, lekker warm en knapperig. Geserveerd met luchtige kruidenboter – zacht, romig en vol smaak. Perfect om te delen bij de BBQ! 🤗☀️

1️⃣ Meng 375 gr zelfrijzend bakmeel, 1 el suiker en 1 tl zout in een kom. Voeg 330 ml bier toe (blond, tripel of IPA) en meng kort tot een plakkerig deeg. Niet kneden!

2️⃣ Schep het deeg in een ingevette cakeblik. Bestrijk de bovenkant met wat gesmolten boter.

3️⃣ Bak ca. 45 min op de BBQ, indirect 200 graden. Laat even afkoelen en serveer lauwwarm.

👉 Bereiding kruidenboter
Klop 250 gr zachte boter met een mixer of garde tot hij luchtig en romig is. Voeg fijngesneden bieslook en peterselie, 2 teentjes knoflook, zout en peper toe. Meng goed door en bewaar in de koelkast tot gebruik.

#bbqlover #bbqlife #bbqfood #yakiniku #goodfood
Bavette staat bekend als een veelzijdig stuk vlees Bavette staat bekend als een veelzijdig stuk vlees, en in deze spiezen, gecombineerd met romige kruidenboter, komt zijn pure smaak volledig tot zijn recht. Een klassiek en smaakvol gerecht dat altijd in de smaak valt! 🤗

#yakinikugrill #bavette @bbqualityslagerij #bbqlife #bbqlover #bbqfood #bbqrecipes
Deze plaattaart is lekker knapperig en vol van sma Deze plaattaart is lekker knapperig en vol van smaak. Met groene asperges, verse spinazie 🌱en een laagje pesto haal je de lente op je bord.
Snel klaar, makkelijk te maken en perfect voor lunch of diner!

#instafood #instaeten #plaattaart #easydinner #goodfood
Nog maar een paar dagen tot Pasen! 🐣 🐥🐰 Nog maar een paar dagen tot Pasen! 🐣 🐥🐰

Tijd om na te denken over een feestelijk ontbijt, een gezellige brunch of een heerlijk diner. 
Heb je nog wat inspiratie nodig? Check dan deze smakelijke recepten – perfect om je gasten (en jezelf!) mee te verwennen. 
Van een trio visplankje, gevulde eitjes, citroen lemoncurd merengue tot oeufs en cocotte met zalm.🤗🐰

#pasen #familytimes❤️
#goodfood #happyeaster🐰 #instafood #instaeten
Onlangs dit heerlijke bordje op tafel gezet, maar Onlangs dit heerlijke bordje op tafel gezet, maar nog niet gepost. 😃
Een smaakvolle combinatie van zachte, warme zalm in combinatie van gebakken gamba’s in knoflook, is altijd een traktatie. 🤗

#watetenwevandaag #zalmgerecht #goodfood #instafood #instaeten
Polpette al sugo, wat letterlijk gehaktballetjes i Polpette al sugo, wat letterlijk gehaktballetjes in saus betekent is een klassiek Italiaans gerecht waarbij gehaktballetjes worden geserveerd in een rijke tomatensaus.

In Italië eet men polpette al sugo meestal zonder pasta, eerder met brood of een bijgerecht zoals aardappelpuree. 
Maar als je het toch met spaghetti wilt eten, zou je het spaghetti con polpette al sugo kunnen noemen. 😁

Echt comfort food en een perfecte manier om het weekend in te luiden. Een mooi zonnig weekend toegewenst! ☀️☀️

#watetenwevandaag #weekendfood #polpette 
#goodfood
Er gaat niets boven een dampende pan goulash, vol Er gaat niets boven een dampende pan goulash, vol malse stukjes rundvlees, zacht gestoofde paprika en een rijke, kruidige saus. 

Dit heerlijke gerecht uit de Hongaarse keuken barst van de smaak en wordt alleen maar beter naarmate de smaken intrekken.
Of je het nu serveert met knapperig brood, rijst of  aardappelpuree! Enjoy 🤗

#watetenwevandaag #doordeweeksemaaltijd #goulash #instafood #instaeten
Een bord vol smaak: kruidige bami met knapperige w Een bord vol smaak: kruidige bami met knapperige wokgroenten en perfect krokant buikspek. 
Een combinatie waar je happy van wordt! 🤗

Buikspek @bbqualityslagerij 

#watetenwevandaag #buikspek #instafood #doordeweeksemaaltijd #instaeten
Andijvie stamppot met Angus entrecote, tja...waaro Andijvie stamppot met Angus entrecote, tja...waarom niet. ☺️
Dit prachtig stukje vlees lag nog in de vriezer en combineert geweldig lekker bij andijvie stamppot. 

Vlees; @bbqualityslagerij
Aardappelen/andijvie @crisp_nl

#watetenwevandaag #stamppot #andijviestamppot
Zin in een heerlijk romig en comfortfood gerecht? Zin in een heerlijk romig en comfortfood gerecht? Deze romige kip met tomatenrijst is een echte topper! 

Malse kippendij in een heerlijke smaakvolle saus van room, spinazie en paprika op een bedje van tomatenrijst. De rijst neemt alle rijke smaken op en zorgt voor een heerlijk smeuïg geheel. 🤗💫

#watetenwevandaag #heerlijketen #instafood #comfortfood #instaeten #doordeweeksemaaltijd
Een perfect doordeweeks maaltje, deze tortilla met Een perfect doordeweeks maaltje, deze tortilla met mexicaanse groenten, gehakt, kaas, avocado en crème fraîche is echt genieten. 
Simpel, snel en superlekker. 🤗

#watetenwevandaag #tortillarecipe #mexicaanseten #instafood #instaeten
Pasta schelpen met spinazie, 🥬spekjes 🥓en to Pasta schelpen met spinazie, 🥬spekjes 🥓en tomatensaus. 🍅

Romige spinazie, knapperige spekjes en een kruidige tomatensaus vullen de pastaschelpen perfect. Een lepeltje pesto en geroosterde pijnboompitten maken het helemaal af. Simpel, snel en lekker! 🤗

👉
Kook de 300 gr pastaschelpen al dente volgens de verpakking. Giet af en zet apart.

Bak 100 gr spekjes in een droge pan knapperig. Voeg een gesnipperde ui en 1 teentje knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.

Voeg 400 gr spinazie toe en laat slinken. Roer vervolgens 1 blikje tomatenblokjes, verse oregano en basilicum, peper en zout erdoor en laat 5 minuten pruttelen.

Vul de pastaschelpen met het mengsel en leg ze in een ovenschaal. Verdeel 3 el pesto, 1 handje geroosterde pijnboompitten en geraspte kaas erover.

Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden tot de kaas gesmolten. 

#watetenwevandaag #goodfood
#lekkereten #pastagerecht
#pastarecipe #instafood #instaeten
Romig, kruidig en knapperig: deze spinazie-kruiden Romig, kruidig en knapperig: deze spinazie-kruidenkaas ovenschotel met kruimige aardappelen en een panko-korst is puur comfortfood.

👉 Ingrediënten 
800 gr kruimige aardappelen🥔
400 g verse spinazie 🌱
125 gr kruidenkaas
250 gr spekjes
1 ui🧅
2 teentjes knoflook 🧄
50 gr geraspte kaas 🧀
50 gr panko
Verse oregano en tijm🌱🌱
Zout en peper

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in een pan met gezouten water in gaar. Giet af en laat even uitdampen.

Bak de spekjes en zet even weg.

Verhit een beetje boter of olie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig, voeg de spinazie toe en laat het slinken. Breng de spinazie op smaak met peper en zout. 

Stamp de aardappelen fijn, meng de kruidenkaas, spekjes en de kruiden door de aardappelen. 

Vet een ovenschaal in en verdeel de gekookte aardappelen over de bodem. Schep het spinazie- mengsel erover. Meng de panko met de geraspte kaas en strooi dit over de schotel. 

Plaats in de voorverwarmde oven (180 graden) voor 15-20 minuten, totdat de bovenkant goudbruin en krokant is. Enjoy! 💫

#watetenwevandaag #instafood
#ovenschotel #instafood
#ovengerecht
Zaterdag hebben we het groots gevierd met lieve fa Zaterdag hebben we het groots gevierd met lieve familie, vrienden en buren, maar vandaag ben je écht jarig! 🎁🥳 

Hieperdepiep hoera, lieve, vrolijke en zorgzame dame! Ik ben ontzettend trots op je! ❤️
Recap Disneyland Paris 🥰 Recap Disneyland Paris 🥰
Een romige chocolade mascarpone room, met knapperi Een romige chocolade mascarpone room, met knapperige chocolade meringues, op een bodem van koekkruimels en frisse stukjes aardbei. 
Een heerlijke combinatie van zacht, krokant en fruitig – simpel, maar erg lekker!

#desserts #desserttips #instafood #instaeten #dinnertips
Volg op Instagram

© 2025 | Powered by Customizable Blogily
×

Login

Wachtwoord vergeten?