Skip to content
  • Home
  • Recepten
    • Soepen
    • BBQ
    • Borrelplank/aperitief
    • Stoofpotten
    • Ovengerechten
    • Pasta gerechten
    • Salades
    • Taarten & cakes
    • Desserts
  • Borrelplank bestellen
    • Borrelplank cadeaubon
  • Over
  • Contact

Recipe Tags

"Veelzijdige, inspirerende gerechten en op z'n tijd heerlijk zondigen"

Foodbycris op Instagram

foodbycris

🌱 Klassieke & moderne recepten
🍔 BBQ food and more |🔥Yakiniku Grill
🔪 Borrelplanken en cadeaubonnen
🧑‍🍳 Catering op maat

Een frisse en lekkere bowl met o.a. warm gerookte Een frisse en lekkere bowl met o.a. warm gerookte zalm, avocado, komkommer, edamame en wortel. Alles wordt geserveerd op een bedje van rijst en afgewerkt met rode ui, teriyakisaus en sesamzaadjes. Lekker, licht en vol smaak! 🤗

Heerlijk schaaltje voor deze zonnige dagen! ☀️

#pokebowls #watetenwevandaag #lunchtip #instafood #instaeten #doordeweeksemaaltijd
Zin in iets hartigs én boordevol smaak? Deze groe Zin in iets hartigs én boordevol smaak? Deze groente tortilla van @nofairytales met malse kip en pittige chorizo is precies wat je zoekt. 🙂
Deze heerlijke tortilla draait alles om pure ingrediënten en krachtige smaken, enjoy!

Hoe maak je het? 👉
Verhit in een koekenpan een scheutje olie, voeg 1 gesnipperde ui en dunne plakjes chorizo (150 gr) toe. Bak even kort en voeg dan 250 gr in blokjes gesneden kippendij toe, waarna 150 ml kippenbouillon, 2 blikjes tomatenblokjes en 2 el tomatenpuree toe. Breng vervolgens aan de kook en laat zachtjes 20 min sudderen. 
Voeg wat vers gesneden koriander er doorheen en serveer met warme groente tortillas! 

#watetenwevandaag #tortillarecipe #instafood #instaeten #doordeweeksemaaltijd #goodfood
Hier is een simpel, snel en heerlijk recept voor r Hier is een simpel, snel en heerlijk recept voor rigatoni met zongedroogde-tomatensaus 🍅🍅.
Perfect voor een doordeweekse dag als je weinig tijd hebt, maar toch iets smaakvols wilt eten!

👉 Kook 400 gram rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht.

👉 Verhit wat olie (van de zongedroogde tomaten) in een pan. Voeg 150 gram zongedroogde tomaten, 2 el tomatenpuree en een handje gesneden verse basilicum toe en bak 3 minuten. 

👉 Schenk 250 ml kook(of soja) room in de pan en laat zachtjes koken. Breng vervolgens op smaak met peper en zout. 

👉 Voeg de pasta toe aan de saus, schep goed om en voeg eventueel kookvocht om de pasta iets smeuïger te maken. Enjoy! 🤗

#watetenwevandaag #easydinner #easyfood #easyrecipes #instafood #instaeten #doordeweeksemaaltijd
Op zoek naar een lekkere maaltijd als start van ee Op zoek naar een lekkere maaltijd als start van een nieuwe week? 👉

Probeer dan deze heerlijke gnocchi in tomatensaus met romige buffelmozzarella. Simpel, snel én vol smaak – perfect voor een drukke maandag of een relaxte start van de week. Enjoy! 🤗

#watetenwevandaag #instafood #instaeten #goodfood #doordeweeksemaaltijd
Gisteravond genoten van een geslaagd etentje met v Gisteravond genoten van een geslaagd etentje met vriendinnen...

👉 We begonnen met een klassieker die het altijd goed doet: steak tartaar. Fijn gesneden kalfsvlees, op smaak gebracht met kappertjes, sjalot en een vleugje Worcestershire, geserveerd met een romige mosterd - mayo en groene asperges. Een frisse en elegante start. 🤗
 
Daarna volgde een tweede gang: 
Crostini belegd met délice de bourgogne en geroosterde druiven uit de oven. Warm, zoet en hartig in perfecte balans. 

Voor het hoofdgerecht koos ik iets eenvoudigs maar doeltreffends: 
Verse tagliatelle met gesmolten salieboter, knapperige walnoten en flink wat geraspte Parmezaanse kaas, geserveerd met een groene 🥗. 

Als afsluiter een klassiek Frans nagerecht waar ik al lang weer eens zin in had: 
Île flottante. Een luchtige meringue die dreef op een zijdezachte vanillesaus, afgemaakt met amandelen. 🤗

@amberdevries_amoiia @dejong.myrthe @ollvth

#watetenwevandaag #instafood #instaeten #goodfood #dinnerwithfriends #dinnertips #dinnerrecipes #frenchfood #frenchfoodlovers
🔸Salade met krokante kip🔸 Fris, knapperig en 🔸Salade met krokante kip🔸
Fris, knapperig en boordevol smaak! Deze salade is allesbehalve saai. 😁

Wat heb je nodig?
2 kipfilets
1 ei (losgeklopt)
50 gr panko 
2 el bloem 
1 krop Romeinse sla, gewassen en grof gesneden
1 handje radijsjes, in dunne plakjes
2 eieren, gekookt en gehalveerd
1 avocado
1/2 appel in blokjes
Sap van 1/2 citroen
1 handje basilicum 
2 el crème fraîche 
Olijfolie 

Bereiding 
Bestrooi de kipfilets met peper/zout. Haal de kip door de bloem, dan door het losgeklopte ei, en vervolgens door de panko. Verhit olie in een pan en bak de kip goudbruin en krokant.

Pureer de avocado met een staafmixer de avocado, voeg de citroensap, olijfolie , crème fraiche en basilicum toe. Mix tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout. 

Leg de sla in een schaal , verdeel de radijs, eieren , appel en kip erover. Tot slot verdeel de avocadodressing over de salade. Enjoy! 🤗

#saladerecept #kipsalade #watetenwevandaag #goodfood #instafood #instaeten
Duroc ribeye met chimichurri. Dit stuk vlees is a Duroc ribeye met chimichurri. 
Dit stuk vlees is afkomstig van het Duroc-varken, een bekend varkensras dat bekend staat om zijn sappige, gemarmerde en smaakvolle vlees. 
Het is dus een luxe stukje varkensvlees met rundachtige eigenschappen qua structuur en smaak. 🤗

🔸 Haal de ribeye uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Dep droog met keukenpapier. Bestrijk licht met olijfolie en breng op smaak met zout, peper.

🔸 Maak je BBQ klaar indirecte ca. 160 graden. 

🔸Leg de ribeye op heg rooster en gaar tot een kerntemperatuur van ca. 58–60 graden.

🔸 Vervolgens gril je het vlees af tot er een mooie korst onstaat. Daarna afgedekt 5 minuten rusttijd. 

Serveer met zelfgemaakte chimichurri! Enjoy! 😃

#bbqlover #bbqfood #yakinikugrill
#ribeye #bbqlife #bbqrecipes
Parelcouscous met tomaat 🍅 en burrata. Deze pa Parelcouscous met tomaat 🍅 en burrata.

Deze parelcouscous is een heerlijk en makkelijk gerecht! De zachte burrata smelt een beetje op de warme couscous en past perfect bij de zoete tomaatjes. Een paar blaadjes verse basilicum 🌱 maken het helemaal af! 😁
Snel klaar, maar vol smaak! 

#instafood #instaeten #parelcouscous #goodfood #easyfood
Citroen-mascarponecake met rood fruit 🍓🍒. E Citroen-mascarponecake met rood fruit 🍓🍒.

Een luchtige cake met de frisse smaak van citroen 🍋, gevuld en afgewerkt met een romige mascarponeroom. Bovenop rood fruit van bramen en frambozen voor een frisse smaak. 
Heerlijk als dessert, maar kan ook perfect bij de koffie! Enjoy! 🤗

#desserts
#desserttips #lovefood #goodfood
Bierbrood met opgeklopte kruidenboter. Vers gebak Bierbrood met opgeklopte kruidenboter. 
Vers gebakken bierbrood, lekker warm en knapperig. Geserveerd met luchtige kruidenboter – zacht, romig en vol smaak. Perfect om te delen bij de BBQ! 🤗☀️

1️⃣ Meng 375 gr zelfrijzend bakmeel, 1 el suiker en 1 tl zout in een kom. Voeg 330 ml bier toe (blond, tripel of IPA) en meng kort tot een plakkerig deeg. Niet kneden!

2️⃣ Schep het deeg in een ingevette cakeblik. Bestrijk de bovenkant met wat gesmolten boter.

3️⃣ Bak ca. 45 min op de BBQ, indirect 200 graden. Laat even afkoelen en serveer lauwwarm.

👉 Bereiding kruidenboter
Klop 250 gr zachte boter met een mixer of garde tot hij luchtig en romig is. Voeg fijngesneden bieslook en peterselie, 2 teentjes knoflook, zout en peper toe. Meng goed door en bewaar in de koelkast tot gebruik.

#bbqlover #bbqlife #bbqfood #yakiniku #goodfood
Bavette staat bekend als een veelzijdig stuk vlees Bavette staat bekend als een veelzijdig stuk vlees, en in deze spiezen, gecombineerd met romige kruidenboter, komt zijn pure smaak volledig tot zijn recht. Een klassiek en smaakvol gerecht dat altijd in de smaak valt! 🤗

#yakinikugrill #bavette @bbqualityslagerij #bbqlife #bbqlover #bbqfood #bbqrecipes
Deze plaattaart is lekker knapperig en vol van sma Deze plaattaart is lekker knapperig en vol van smaak. Met groene asperges, verse spinazie 🌱en een laagje pesto haal je de lente op je bord.
Snel klaar, makkelijk te maken en perfect voor lunch of diner!

#instafood #instaeten #plaattaart #easydinner #goodfood
Nog maar een paar dagen tot Pasen! 🐣 🐥🐰 Nog maar een paar dagen tot Pasen! 🐣 🐥🐰

Tijd om na te denken over een feestelijk ontbijt, een gezellige brunch of een heerlijk diner. 
Heb je nog wat inspiratie nodig? Check dan deze smakelijke recepten – perfect om je gasten (en jezelf!) mee te verwennen. 
Van een trio visplankje, gevulde eitjes, citroen lemoncurd merengue tot oeufs en cocotte met zalm.🤗🐰

#pasen #familytimes❤️
#goodfood #happyeaster🐰 #instafood #instaeten
Onlangs dit heerlijke bordje op tafel gezet, maar Onlangs dit heerlijke bordje op tafel gezet, maar nog niet gepost. 😃
Een smaakvolle combinatie van zachte, warme zalm in combinatie van gebakken gamba’s in knoflook, is altijd een traktatie. 🤗

#watetenwevandaag #zalmgerecht #goodfood #instafood #instaeten
Polpette al sugo, wat letterlijk gehaktballetjes i Polpette al sugo, wat letterlijk gehaktballetjes in saus betekent is een klassiek Italiaans gerecht waarbij gehaktballetjes worden geserveerd in een rijke tomatensaus.

In Italië eet men polpette al sugo meestal zonder pasta, eerder met brood of een bijgerecht zoals aardappelpuree. 
Maar als je het toch met spaghetti wilt eten, zou je het spaghetti con polpette al sugo kunnen noemen. 😁

Echt comfort food en een perfecte manier om het weekend in te luiden. Een mooi zonnig weekend toegewenst! ☀️☀️

#watetenwevandaag #weekendfood #polpette 
#goodfood
Er gaat niets boven een dampende pan goulash, vol Er gaat niets boven een dampende pan goulash, vol malse stukjes rundvlees, zacht gestoofde paprika en een rijke, kruidige saus. 

Dit heerlijke gerecht uit de Hongaarse keuken barst van de smaak en wordt alleen maar beter naarmate de smaken intrekken.
Of je het nu serveert met knapperig brood, rijst of  aardappelpuree! Enjoy 🤗

#watetenwevandaag #doordeweeksemaaltijd #goulash #instafood #instaeten
Een bord vol smaak: kruidige bami met knapperige w Een bord vol smaak: kruidige bami met knapperige wokgroenten en perfect krokant buikspek. 
Een combinatie waar je happy van wordt! 🤗

Buikspek @bbqualityslagerij 

#watetenwevandaag #buikspek #instafood #doordeweeksemaaltijd #instaeten
Andijvie stamppot met Angus entrecote, tja...waaro Andijvie stamppot met Angus entrecote, tja...waarom niet. ☺️
Dit prachtig stukje vlees lag nog in de vriezer en combineert geweldig lekker bij andijvie stamppot. 

Vlees; @bbqualityslagerij
Aardappelen/andijvie @crisp_nl

#watetenwevandaag #stamppot #andijviestamppot
Zin in een heerlijk romig en comfortfood gerecht? Zin in een heerlijk romig en comfortfood gerecht? Deze romige kip met tomatenrijst is een echte topper! 

Malse kippendij in een heerlijke smaakvolle saus van room, spinazie en paprika op een bedje van tomatenrijst. De rijst neemt alle rijke smaken op en zorgt voor een heerlijk smeuïg geheel. 🤗💫

#watetenwevandaag #heerlijketen #instafood #comfortfood #instaeten #doordeweeksemaaltijd
Een perfect doordeweeks maaltje, deze tortilla met Een perfect doordeweeks maaltje, deze tortilla met mexicaanse groenten, gehakt, kaas, avocado en crème fraîche is echt genieten. 
Simpel, snel en superlekker. 🤗

#watetenwevandaag #tortillarecipe #mexicaanseten #instafood #instaeten
Volg op Instagram

© 2025 | Powered by Customizable Blogily
×

Login

Wachtwoord vergeten?